Home » Rika Kachels

Tijdelijke actie Rika

RikaAdvertentie2

Sommige zaken zijn dringend aan vervanging toe. Jouw oude kachel bijvoorbeeld. Waarom? We gingen te rade bij de kachelspecialisten van RIKA.

Voor veel mensen is de kachel een trouwe huisgenoot. Zeg nu zelf: wat is er tijdens koude herfst- en winterdagen gezelliger dan de huise-lijke warmte van een kachel? Voor sommigen is de kachel zelfs een pronkstuk of erfstuk waar men aan gehecht geraakt is. Waarom zou je dan je oude exemplaar vervangen? Om meerdere reden, zo blijkt.

 

Minder verbruik en lagere stookkosten

Het verbruik van een oude kachel, vanaf 10 jaar oud, ligt een pak hoger dan dat van een hout- of pellet kachel van de nieuwste generatie. Wist je dat je tot 50% minder ver-bruikt met een nieuw model? En min­der verbruik betekent automatisch minder kosten.

 

Lagere emissies en tevreden buren

De luchttoevoer voor ver­branding wordt volledig automatisch geregeld waardoor de emissies sterk beperkt worden. De uitstoot van fijn­stof is bijvoorbeeld tot 500 keer la­ger dan die van een oude kachel. Dit betekent niet alleen winst voor het milieu maar ook minder hinder voor jouw buren.

 

Hoger comfort en meer warmte

De warmte wordt nog beter verspreid dan bij oude kachels. Deze versprei­ding van de warmte gebeurt niet en­kel via straling maar ook via natuurlijk convectie, wat zorgt voor een gelijk­matige opwarming van de ruimte.